SSLmentor

Kvalitetni TLS/SSL certifikati za web stranice i internet projekte.

Security Review

Security Review

Ručna provjera (Sigurnosna provjera)

Certifikacijska tijela koriste različite sigurnosne mehanizme za procjenu narudžbi SSL certifikata. Oni ili imaju vlastite baze podataka s tisućama riječi, imena ili također koriste različite baze podataka i uspoređuju ih s nazivom domene. Ako sustav tijela za provjeru procijeni prijavu kao sigurnosni rizik, narudžba se uključuje u postupak ručnog odobrenja od strane tima za validaciju, tzv. Sigurnosne provjere. Obično traje 24 do 48 sati da se narudžba pregleda, izda ili odbije.

Najčešći razlozi za suspenziju narudžbe

Sigurnosna provjera se uglavnom odnosi na jeftine domenske SSL certifikate, koji se automatski izdaju. Certifikati tvrtke i EV imaju uključene sigurnosne provjere u procesu validacije.

  • Naziv domene uključuje poznato ime branda, poput facebook-app.com, sony-shop.net, dell-shop.com.
  • Naziv domene odgovara poznatom zaštitnom znaku. Na primjer, domena je "slibmana.com" i sigurnosni sustav procjenjuje ime kao "slIBmana" i oznaku "IBM".
  • Naziv domene sadrži "stop riječi", poput "plati, banka, online, sigurno, rezervacija, kupovina, banka, novac, plaćanje, nasilje, teroristi i slično".
  • Naziv domene je na crnoj listi u sigurnosnoj bazi podataka ili ima lošu reputaciju.
  • Neki se države mogu pregledati ručno, poput Sjeverne Koreje, Sudana, Afganistana, Irana, Iraka, itd.

Kako saznati je li narudžba pod ručnom provjerom?

Nije potrebno više od 10 minuta da se izda domenski SSL certifikat nakon potvrde e-pošte za validaciju. Ako potvrdite e-poštu za validaciju i certifikat nije izdan unutar sata, vrlo je vjerojatno da je prijava uključena u ručnu provjeru.

Vrlo često je narudžba "blokirana" zbog postavljanja CAA zapisa. Ako dugo traje izdavanje SSL certifikata nakon potvrde e-pošte za validaciju, prvo provjerite CAA zapise. Netko ih možda postavio na vašoj domeni.

Što učiniti u slučaju ručne provjere?

  • Provjerite je li vaša web stranica online i funkcionalna. Za nefunkcionalne ili prazne stranice, izdavanje SSL certifikata bit će odbijeno.
  • Sačekajte završetak ručne provjere, koja može potrajati do 48 sati za evaluaciju.
  • Ako se tim za validaciju kontaktira putem live chata certifikacijskog tijela, moguće je ubrzati izdavanje i raspraviti detalje prijave. Veza do live chata nalazi se na web stranicama tijela. Trebate pripremiti broj narudžbe.

Povratak na pomoć
Našli ste grešku ili ne razumete nešto? Pišite nam!

CA Sectigo
CA RapidSSL
CA Thawte
CA GeoTrust
CA DigiCert
CA Certum