SSLmentor

Kvalitetni TLS/SSL certifikati za web stranice i internet projekte.

CA Thawte

CA Thawte

Thawte SSL certifikati

U našoj ponudi možete pronaći popularne SSL certifikate koje nudi tvrtka Thawte. Od najjeftinijeg Thawte123 SSL certifikata domene do najpouzdanijeg EV certifikata, Thawte SSL Web Server EV, koji vam omogućuje osiguranje do 250 domena istovremeno. Također su vrlo popularni Thawte WildCard SSL certifikati za osiguranje neograničenog broja poddomena.

Thawte certifikati

Thawte Certifikati

Certifikacijska vlast Thawte - potpuna ponuda SSL certifikata

CA SSL certifikat Cijena Od Verifikacija Brzina izdavanja Osigurane domene  
Thawte Thawte 123 33,30 EUR Domain (DV) Minute 1 domena Detalji Kupi odmah
Thawte Thawte 123 WildCard 199,97 EUR Domain (DV) Minute WildCard Detalji Kupi odmah
Thawte Thawte SSL WebServer 74,30 EUR Organization (OV) 1-3 dana 1 domena Detalji Kupi odmah
Thawte Thawte WebServer WildCard 289,97 EUR Organization (OV) 1-3 dana WildCard Detalji Kupi odmah
Thawte Thawte SSL WebServer EV 169,97 EUR Prošireno (EV) 2-5 dana 1 domena Detalji Kupi odmah

Cena od - Izračunata godišnja cena certifikata prilikom naručivanja na više od jedne godine. Za više informacija, kliknite na detalj certifikata ili narudžbinu.
Brzina izdavanja - Koliko dugo će certifikacioni autoritet izdavati SSL certifikat (približno).
Osigurani domeni - Koliko domena možete osigurati SSL certifikatom. WildCard = neograničeni poddomeni.
Plaćanje - Prihvatamo plaćanje karticom, PayPal-om i bankovnim transferom.

SSLmentor

Preporuka SSLmentora

Thawte SSL certifikati pokrivaju sve potrebe za osiguranjem web stranica i projekata te ove kvalitetne i pouzdane certifikate možemo preporučiti svima.

Više informacija o CA Thawte

Šta treba da znate pre nego što naručite.

Certifikacioni autoritet Thawte

CA Thawte - brend, tradicija i kvalitet

THAWTE certifikacioni autoritet je pionir u industriji certifikata. Od garažne kompanije osnovane 1995. godine, postao je jedan od najcenjenijih certifikacionih autoriteta u svetu.

THAWTE (čita se "thought") certifikacioni autoritet osnovao je Mark Shuttleworth u Južnoj Africi (istorija CA Thawte na Wiki). Prvobitno je planirao da razvije sigurni web server koji ne bi bio ograničen američkim embargom na enkripcijske tehnologije. Novi server je nazvan Sioux i baziran je na Apache sistemu. Međutim, u vreme kada je Netscape razvijao SSL, Mark je brzo shvatio potencijal i mogućnosti SSL certifikata i značajno je proširio kompaniju, a u roku od 4 godine Thawte je osvojio tržišni udeo od skoro 50%. Stoga je usledila ponuda za otkup od VeriSign-a, koji je pored upravljanja poslovima sa domenima, takođe izdavao SSL certifikate i imao kompletnu PKI infrastrukturu. 1999. godine Thawte je prodat za 575 miliona dolara (VeriSign preuzima Thawte Consulting iz Južne Afrike za 575 miliona dolara).

Sa prodajom VeriSign-u, CA je nastavio da nudi SSL certifikate, i dalje pod sopstvenim brendom. Od 2010. godine, sa akvizicijom VeriSign-ovog PKI odeljenja od strane Symantec-a, Thawte, zajedno sa drugim CA kao što su GeoTrust i RapidSSL, prelazi pod grupu Symantec CA. Kako je Symantec-ov CA prolazio kroz dinamičan period 2017. godine kada je morao da se nosi sa zahtevima Google-a za obnovom pouzdanosti svojih usluga, svi CA su preuzeti od strane DigiCert-a 2017. godine.

Thawte certifikacioni autoritet, odnosno brend Thawte, i dalje nastavlja da izdaje kvalitetne SSL certifikate.

SSL certifikati sa validacijom domena

SSL certifikati izdati za nekoliko minuta

Podnosilac zahteva za SSL certifikat se verifikuje slanjem e-mail poruke na odabranu e-mail adresu. Prema pravilima, postoje fiksne adrese koje možete izabrati admin@, administrator@, webmaster@, hostmaster@ ili postmaster@. Preporučujemo kreiranje jedne od adresa, ili postavljanje kao alias, ili koristiti korpu za domene i preuzeti potvrdni e-mail iz nje.
Umesto e-mail potvrde, alternativna validacija nudi umetanje TXT zapisa u DNS zonu domena ili tekstualnog fajla u podatkovni prostor na serveru (FTP). Podržavamo obe alternativne metode verifikacije i one su postavljene u detaljima narudžbine.

Napomena i: Nije moguće poslati validacioni e-mail na ličnu adresu npr. yourname@gmail.com.
Napomena ii: WildCard SSL podržava samo e-mail ili DNS validaciju.

SSL certifikati sa validacijom kompanije

Kompanijski certifikat povećava poverenje korisnika u vaš sajt i njegovu kredibilnost

Verifikacija podnosioca zahteva za OV/EV SSL certifikat je zasnovana na smernicama CA/B Foruma i svaki CA mora slediti postavljeni proces.
Prvo se verifikuje domen kao za SSL certifikate sa validacijom domena. Zatim se verifikuje postojanje kompanije i proverava adresa. Ako Autoritet ne može potvrditi pravno, operativno i fizičko postojanje, vreme validacije se produžava. Konačna validacija se obavlja telefonskim pozivom na telefonski broj koji se može pronaći u javnim bazama podataka.

CA Thawte verifikuje da je organizacija koja traži certifikat u dobrom stanju. Ovo uključuje potvrdu dobrog stanja i aktivnu registraciju u korporativnim registrima. Takođe uključuje proveru da li organizacija nije navedena u bilo kojoj bazi podataka o prevarama, phishingu, entitetima sa ograničenjima vlade ili antiterorističkim bazama podataka. Pored toga, verifikuje da je organizacija koja traži certifikat ona kojoj će certifikat biti izdat i takođe verifikuje kontakt organizacije.

Napomena i: Nije moguće poslati validacioni e-mail na ličnu adresu npr. yourname@gmail.com.
Napomena ii: EV SSL su doslednije validirani. Pored postojanja kompanije, podnosilac zahteva (kontakt) za certifikat se takođe verbalno verifikuje.

Višegodišnji certifikati

Nudimo SSL certifikate do 5 godina kako bismo obezbedili najniže troškove po godini

Od 1. septembra 2020. godine, Apple, Google i Mozilla pregledači i uređaji ne prihvataju nove SSL/TLS certifikate koji imaju trajanje duže od 398 dana. Da bi se ispunili najnoviji sigurnosni zahtevi, višegodišnji SSL certifikati se izdaju na 1 godinu (maks. 398 dana). Morate ponovo izdati certifikat jednom godišnje. Poslaćemo vam e-mail obaveštenja počevši od 30 dana pre isteka. Naravno, PONOVNO IZDAVANJE je besplatno. Takođe, možete ponovo izdati vaš certifikat u bilo kom trenutku i koliko god puta želite!

Nakon izdavanja certifikata, ne možete skratiti period važenja, tražiti povrat novca za neiskorišćeni period! Ako se odlučite za višegodišnji SSL certifikat, preporučujemo da razmislite da li ćete ga koristiti za ceo period.

Napomena i: Ponovno izdavanje zahteva revalidaciju.
Napomena ii: Možete umetnuti novi CSR ili koristiti prethodni tokom ponovnog izdavanja.

CA Sectigo
CA RapidSSL
CA Thawte
CA GeoTrust
CA DigiCert
CA Certum