SSLmentor

Kvalitetni TLS/SSL certifikati za web stranice i internet projekte.

CODE signing

CODE signing

CODE signing certifikati

Certifikat za potpisivanje koda je certifikat za potpisivanje aplikacija, koda i datoteka koje se distribuiraju putem interneta. Kao što naziv sugerira, certifikat za potpisivanje koda namijenjen je developerima i tvrtkama za potpisivanje njihovih softverskih aplikacija i koda. Prilikom preuzimanja aplikacija s interneta, korisnik ne može biti siguran da je to izvorni kod. Potpisivanjem aplikacije certifikatom za potpisivanje koda s strane developera, korisnik može biti siguran da je aplikacija autentična i da se kod nije promijenio. Stoga se potvrđuje integritet sadržaja, inače bi softver bio označen kao nepouzdan. Certifikat za potpisivanje koda također uključuje identifikaciju tvrtke putem provjere korporacije (OV), tako da korisnik može lako provjeriti da li softver zapravo dolazi od izdavača koji ga je potpisao. Potpisivanjem aplikacije, developer osigurava njezin integritet i pomaže u razvijanju reputacije softvera.

Najbolja ponuda za developere!
CERTUM CODE Cloud certifikati od europskog izdavača Certum. S SSLmentorom ih dobivate po najboljoj cijeni na tržištu i značajno jeftinije nego s CA Certumom!

EV CODE signing certifikat

Prošireni certifikat za potpisivanje koda nudi najvišu razinu sigurnosti. EV certifikati za potpisivanje koda rješavaju povjerenje developera u Windows SmartScreen filteru. Za programere koji razvijaju aplikacije za Windows 10/11 EV certifikat za potpisivanje koda najprikladniji je certifikat. Certifikat EV koda isporučuje se na vanjski hardverski token, na kojem se nalaze ključevi za potpisivanje aplikacija i koda. USB token šalje se izravno od strane izdavača certifikata na adresu podnositelja zahtjeva, a pristup ključevima zaštićen je PIN-om. Nova alternativa su CODE certifikati smješteni u oblaku.

Od lipnja 2023., svi komercijalni certifikati za potpisivanje koda izdaju se prema novim pravilima odobrenim od strane CA/B foruma i isporučuju se samo na siguran hardverski token ili na sigurnu uslugu u oblaku.

Ponuda certifikata za potpisivanje koda

Ponuda certifikata za potpisivanje koda

CODE signing certifikati koje vam možemo ponuditi

CA SSL certifikat Cijena Od Verifikacija Brzina izdavanja SmartScreen  
Certum Certum Code Signing in Cloud 97 EUR Organization (OV) 1-3 dana - Detalji Kupi odmah
Certum Certum Code Signing EV in Cloud 197 EUR Prošireno (EV) 2-5 dana DA Detalji Kupi odmah
Sectigo Sectigo Code Signing 315 EUR Organization (OV) 3-5 dana - Detalji Kupi odmah
Sectigo Sectigo EV Code Signing 399 EUR Prošireno (EV) 5-10 dana DA Detalji Kupi odmah
DigiCert Digicert Code Signing 359 EUR Organization (OV) 1-3 dana - Detalji Kupi odmah
DigiCert DigiCert EV Code Signing 530 EUR Prošireno (EV) 2-5 dana DA Detalji Kupi odmah

Cena od - Izračunata godišnja cena certifikata prilikom naručivanja na više od jedne godine. Za više informacija, kliknite na detalj certifikata ili narudžbinu.
Brzina izdavanja - Koliko dugo će certifikacioni autoritet izdavati SSL certifikat (približno).
SmartScreen - Ako potpisana aplikacija prolazi Microsoft SmartScreen filter reputacije bez problema do instalacionog dijaloga. Za više informacija pogledajte Šta je SmartScreen?
Plaćanje - Prihvatamo plaćanje karticom, PayPal-om i bankovnim transferom.

Karakteristike i prednosti CODE signing certifikata

Sigurnost aplikacije

Code Signing Certificate održava integritet koda i sprečava zloupotrebu imena SW kompanije za distribuciju lažnog softvera ili modifikaciju koda.

Podrška za distribuciju

Potpisane aplikacije pomažu u povećanju broja preuzimanja i prihoda od prodaje. Povećano poverenje pomaže u proširenju kanala distribucije za vaš softver.

Poverenje korisnika

Potpisani softver štiti korisnike od malvera i drugih zlonamernih pretnji. Digitalni potpis štiti i uverava korisnike da je integritet koda koji su preuzeli osiguran i da je program netaknut, nije oštećen ili izmenjen na bilo koji način. Povećano poverenje promoviše bolje korisničko iskustvo aplikacije.

Autentičnost

Kada se preuzme, korisnik je siguran da kod koji je dobio zaista dolazi od vas kao izdavača, što osigurava reputaciju kompanije. Code Signing Certificates omogućavaju korisnicima da identifikuju autora digitalno potpisanog koda, osiguravajući da je program od očekivane kompanije.

Besprekorno integrisanje

Ponuđeni Code Signing certifikati mogu se koristiti za Windows, MacOS i iOS operativne sisteme bez problema. Svi certifikacioni autoriteti sarađuju sa kompanijama kao što su Microsoft ili Apple i prate njihove preporuke i politike za izdavanje certifikata prema CA/Browser Forumu.

30 Dana garancije povrata novca

Korisničko iskustvo je naš prvi i najvažniji prioritet. Odabrani SSL certifikat nije pogodan za vaše potrebe? Želite li drugi? Ili jednostavno želite otkazati narudžbinu? Nudimo 30 dana garancije povrata novca za sve naše korisnike. Pogledajte našu Politiku povrata novca za više informacija.

SSLmentor

Preporuka SSLmentora

Danas, korištenje Certifikata za potpisivanje koda jedini je način distribucije aplikacija na siguran i pouzdan način putem interneta. Ako vam nije potrebno rješavati Windows SmartScreen (vidi dolje), preporučujemo odabir CERTUM CODE certifikata za potpisivanje koda po povoljnoj cijeni.

Česta pitanja o certifikatima za potpisivanje koda

Sastavili smo osnovne informacije koje vas najviše zanimaju.

Što je Certifikat za potpisivanje koda?

Kada su korisnici nekad kupovali softver u kutiji, imali su praktičnu sigurnost da je softver na priloženom mediju autentičan. Imali su sve informacije na raspolaganju, uključujući priručnik i kontakte za razvojnog programera. S porastom interneta i preuzimanja softvera, to već dugo nije slučaj i potrebno je osigurati softver tako da korisnik ima sigurnost da je program koji je preuzeo izdao očekivani developer/tvrtka i nije namjerno promijenjen. Sve to osiguravaju certifikati za potpisivanje koda za potpisivanje koda, koji se koriste za zaštitu softvera distribuiranog putem interneta. Također nazvani certifikatima za potpisivanje koda ili digitalnim potpisom.

Primjer razlike u instalaciji nepotpisanog i potpisanog programa korištenjem certifikata za potpisivanje koda.

Podepsaný a nepodepsaný SW

Potpisivanjem koda, korisniku je osigurano da je softver zapravo došao od izdavača koji ga je potpisao, nije promijenjen niti oštećen nakon što je potpisan. Potpisivanjem svog koda, developeri grade povjerenje s korisnicima.

Tko treba certifikat za potpisivanje koda?

Bilo koji izdavač softvera koji planira distribuirati kod ili sadržaj putem interneta. Kodovi distribuirani unutar tvrtke putem intraneta također se trebaju potpisati zbog politika operativnog sustava poput Windowsa i macOS-a. Svi moderni sustavi preferiraju potpisani kod radi zaštite korisnika i sprječavanja širenja zlonamjernog softvera.

Potpisivanje koda ne mijenja softver. Ono samo dodaje digitalni potpis izvršnoj datoteci aplikacije, što pruža dovoljno informacija za provjeru identiteta potpisnika kao i osiguravanje da se kod kasnije nije promijenio.
Digitalno potpisivanje ID-om omogućuje izdavačima sadržaja, uključujući developere softvera, potpisivanje sadržaja koji uključuje softverske objekte, makroe, upravljačke programe uređaja, slike firmwarea, ažuriranja, konfiguracijske datoteke ili druge vrste sadržaja za sigurnu dostavu putem interneta.

Što je Windows SmartScreen?

SmartScreen Reputation je Microsoftov alat koji pruža anonimne podatke iz zajednice kako bi osigurao sigurnost korisnika prilikom preuzimanja datoteka s interneta. To je imaginarni čuvar sigurnosti u sustavu Windows. Samo Microsoft zna točan način rada i procjenu reputacije, a SmartScreen može zadati glavobolje developerima.

S standardnim certifikatom za potpisivanje koda, developer mora izgraditi reputaciju kako bi izbjegao zaslon upozorenja. Nakon što se reputacija izgradi, nove verzije aplikacije mogu se potpisati istim certifikatom i zadržati istu reputaciju. Međutim, certifikati za potpisivanje koda moraju se obnavljati. SmartScreen ne povezuje obnovljeni certifikat s isteklim. To znači da se reputacije moraju iznova graditi za svaki novi certifikat za potpisivanje koda.
Za najnoviji operativni sustav Windows 10/11, EV certifikat za potpisivanje koda je najbolje rješenje! Microsoft također preporučuje potpisivanje s EV certifikatom za potpisivanje koda na svom blogu u članku - Microsoft SmartScreen & Extended Validation (EV) certifikati za potpisivanje koda.

Obavijest SmartScreen

S EV certifikatom za potpisivanje koda SmartScreen Reputation ne mora rješavati problem i nepovjerenje, a aplikacija prolazi filter reputacije bez ikakvih problema do dijaloga za instalaciju, gdje su korisniku prikazani naziv programa i izdavač. Očito je da se povećanje reputacije za SmartScreen ne može garantirati. Ako je cilj izbjeći SmartScreen, jedino rješenje je naručiti EV certifikat za potpisivanje koda.
Certifikat za potpisivanje koda EV također zahtijeva Windows Hardware Developer Center Portal za potpisivanje upravljačkih programa u načinu rada jezgre.

Za više informacija o Microsoft SmartScreen posjetite Wiki: SmartScreen.

CA Sectigo
CA RapidSSL
CA Thawte
CA GeoTrust
CA DigiCert
CA Certum