SSLmentor

Kvalitetni TLS/SSL certifikati za web stranice i internet projekte.

SSL Server Test

SSL Server Test

Testiranje SSL-a - Qualys SSL Server Test

Projekt SSL Labs - SSL Server Test od sigurnosne tvrtke Qualys već dugo vrijeme smatra se standardom za testiranje sigurnosne razine web poslužitelja i postavljanje SSL certifikata. Usluga je besplatna i provodi dubinsku analizu sigurnosne konfiguracije web poslužitelja. Rezultat testa je ocjena na skali od F do A ili A +, uključujući detaljne informacije o postavkama SSL certifikata i također poslužitelja. Rezultati testa sadrže informacije o problemima i lošim postavkama, uključujući informacije o tome kako poboljšati sigurnost poslužitelja.
Uvijek preporučujemo da ovaj test obavite nakon što implementirate SSL certifikat na poslužitelju.

Inicijacija testa

Postavke poslužitelja i SSL certifikata testiraju se unosom naziva domene u obrazac. Moguće je onemogućiti prikaz rezultata javno "Ne prikazujte rezultate na pločama".

SSLlabs - SSL Server Test

Proces testiranja

Sam test traje više od 2 minute. SSL Labs Server Test zaista temeljito testira postavke poslužitelja. Status testa prikazan je u %.

SSLlabs - SSL Server Test - zpracování

Rezultat Qualys testa

Konačni izlaz testa je procjena sigurnosti web poslužitelja i potpuna analiza, uključujući detaljne postavke. Boja problema (crvena, narančasta) označava gdje postoje sigurnosne rezerve na poslužitelju. Prezentacije koje dobiju ocjenu A u prvom testu imaju dovoljnu sigurnost s minimalnim rizikom. Najbolji rezultat testa je A +, a ako dobijete ocjenu A, A + može se postići aktivnim postavljanjem drugih sigurnosnih mehanizama, poput zaglavlja HSTS (HTTP Strict Transport Security).

SSLlabs - SSL Server Test - výsledek testu A+

Povratak na pomoć
Našli ste grešku ili ne razumete nešto? Pišite nam!

CA Sectigo
CA RapidSSL
CA Thawte
CA GeoTrust
CA DigiCert
CA Certum