SSLmentor

Kvalitetni TLS/SSL certifikati za web stranice i internet projekte.

Sectigo EV SSL

Sectigo EV SSL

Sectigo EV SSL certifikat

Najpouzdaniji Extended Validation (EV) SSL certifikat od Sectiga. Kontinuirana korporativna validacija je preduvjet za prikaz imena tvrtke operatera web stranice u certifikatu. Sectigo EV SSL certifikat nudi sigurnost komunikacije, povećava vjerodostojnost web stranice i stoga je idealan za osiguranje bilo kojeg naziva domene.

EV certifikat Sectigo EV SSL

Extended Validation SSL certifikat je najistaknutiji tip SSL certifikata dostupan na tržištu. Sectigo EV SSL pruža najviši nivo sigurnosti i zaštite sajta. Sa EV SSL certifikatima svako može kliknuti na katanac u pregledaču i proveriti verifikovano ime kompanije. U detaljima certifikata se nalaze dodatne informacije o kompaniji.

Cijene / Pretplata

 119,90 EUR godisnje (Ukupno: 119,90 EUR)
 99,95 EUR godisnje (Ukupno: 199,90 EUR)

Cijene bez PDV-a.

Cena uključuje: dobijanje SSL certifikata, osnovnu tehničku podršku za narudžbinu
Pretplata - Konačna višegodišnja cena je data u zagradama. Prema najnovijim sigurnosnim zahtevima, višegodišnji SSL certifikati se izdaju samo na 1 godinu (maksimalno 398 dana). Certifikat mora biti ponovo izdat svake godine, naravno besplatno. Nije moguće skratiti period ili promeniti naziv domena nakon izdavanja certifikata.
Plaćanje - Prihvatamo plaćanje karticom, PayPal-om i bankovnim transferom.

Karakteristike i prednosti Sectigo EV SSL certifikata

Ovo je EV SSL!

Certifikat sa produženom validacijom (EV) nudi najviši nivo kredibiliteta za web sajtove. Omogućava posetiocima da vide ime kompanije u pretraživaču unutar detalja SSL certifikata i verifikuju operatera.

EV SSL povećava poverenje posetilaca

SSL certifikati sa produženom validacijom uspostavljaju sigurnu HTTPS vezu i pružaju visok stepen poverenja za posetioce sajta.

Neograničene server licence i ponovna izdavanja

Možete instalirati isti certifikat na više servera.
PONOVNO IZDAVANJE - u slučaju da izgubite svoj privatni ključ i imate problema sa instalacijom certifikata, biće vam izdat novi certifikat besplatno.

Osigurajte i www i non-www verzije

Ovaj certifikat može osigurati i www i non-www verzije vašeg sajta (primenljivo na domen drugog nivoa), na primer https://example.com i https://www.example.com.

Kompatibilan sa svim glavnim pregledačima

Ovaj certifikat ima najvišu kompatibilnost sa mobilnim i desktop pregledačima, što će smanjiti SSL upozorenja prilikom pristupa sajtu.

Tehnički detalji

X.509 format certifikata ispunjava softverske i industrijske standarde, podržava 2048-bitnu enkripciju javnog ključa, simetričnu 256-bitnu enkripciju, besplatni Site Seal.

SSLmentor

Preporuka SSLmentora

Za one koji ozbiljno pristupaju sigurnosti interneta i trebaju osigurati jednu domenu, Sectigo EV SSL certifikat dobar je izbor prilikom odlučivanja koji SSL certifikat odabrati.

Više informacija o Sectigo EV SSL

Šta treba da znate pre nego što naručite.

SSL certifikat sa produženom validacijom

EV SSL - sigurna HTTPS veza i visoko poverenje kupaca

Certifikat sa produženom validacijom (EV) nosi najvišu validaciju koja prikazuje ime kompanije u detaljima certifikata. Da bi videli informacije o identitetu vaše kompanije, posetioci treba da pregledaju detalje certifikata. CA strogo verifikuje poslovanje proverom svih poslovnih registracionih dokumenata, trećih poslovnih direktorijuma za verifikaciju adrese i telefonsku verifikaciju. Pored postojanja kompanije, podnosilac zahteva za certifikat (kontakt) se takođe verbalno verifikuje.
Domen se verifikuje slanjem e-mail poruke na odabranu e-mail adresu. Prema pravilima postoje fiksne adrese za izbor admin@, administrator@, webmaster@, hostmaster@ ili postmaster@. Umesto potvrde putem e-maila, alternativna validacija nudi ubacivanje TXT zapisa u DNS zonu domena ili tekstualne datoteke u prostor za podatke na serveru (FTP). Podržavamo obe alternativne metode verifikacije koje se postavljaju u detaljima narudžbine.

Napomena i: Nije moguće poslati validacioni e-mail na ličnu adresu, npr. yourname@gmail.com.

Koliko traje izdavanje Sectigo EV SSL certifikata

EV SSL - Certifikacioni autoritet mora validirati operativni i fizički identitet

Potvrda identiteta sajta se obavlja prema strogim smernicama CAB foruma i uključuje strogi proces provere od strane javnog certifikacionog autoriteta.
Ako certifikacioni autoritet ima dovoljno dokumentacije, domen se potvrđuje i obavlja se telefonska verifikacija, potrebno je 2 do 5+ dana za izdavanje certifikata.

Osigurani domeni

Sectigo EV SSL certifikat osigurava jedan domen

Za jedinstveno ime domena (FQDN) certifikat osigurava obe varijante: domen.com i www.domen.com. Za domene 3. nivoa i više, varijanta www nije uvek automatski dodata.

Obnavljanje vašeg certifikata

Potrebno je obnoviti Sectigo EV SSL certifikat pre nego što istekne

Možete početi obnavljanje SSL certifikata koji ističe 30 dana pre njegovog isteka. Preporučuje se da ne ostavljate obnavljanje za poslednji trenutak, neiskorišćena validnost certifikata će biti dodata na obnovljeni certifikat.
Možete obnoviti vaš Sectigo EV SSL certifikat kod nas bez ikakvih problema čak i ako ste ga prvobitno naručili od drugog dobavljača. Uvek imamo bolje cene od certifikacionog autoriteta!

Ponovno izdavanje certifikata

Neograničeno besplatno ponovno izdavanje za narudžbine u našoj prodavnici

Tokom važenja certifikata, možete ponovo generisati certifikat u bilo kom trenutku besplatno. Ovo se naziva PONOVNO IZDAVANJE i korisno je u slučaju da nemate privatni ključ za migraciju na drugi server ili su ključevi obrisani i nema bekapa. Ponovno izdavanje je moguće sa novim zahtevom koji sadrži iste podatke kao i inicijalna narudžbina.

Napomena i: Najbolja praksa je da generišete novi zahtev za potpisivanje certifikata (CSR) prilikom ponovnog izdavanja vašeg SSL/TLS certifikata. Generisanje novog CSR-a kreira novi, jedinstveni par ključeva (javni/privatni) za ponovno izdati certifikat.
Napomena ii: Nije moguće ponovo izdati SSL dok je u obradi ili je drugi zahtev za ponovno izdavanje na čekanju.

Višegodišnji certifikati

Kako bismo vam pružili najnižu cenu po godini, nudimo pakete certifikata za 2-5 godina

Od 1. septembra 2020. godine, pregledači i uređaji Apple, Google i Mozilla ne prihvataju nove SSL/TLS certifikate koji imaju trajanje duže od 398 dana. Da bi se ispunili najnoviji sigurnosni zahtevi, višegodišnji SSL certifikati se izdaju na 1 godinu (maks. 398 dana). Morate ponovo izdati certifikat jednom godišnje. Poslaćemo vam e-mail obaveštenja počevši 30 dana pre isteka. Naravno, ponovno izdavanje je besplatno. Plus možete ponovo izdati vaš certifikat u bilo kom trenutku i koliko god puta želite!

Google, kreator Chrome pregledača, planira dalje skraćivanje perioda važenja iz sigurnosnih razloga i kako bi se osiguralo što više automatizacije prilikom implementacije SSL certifikata. Pretpostavlja se da će do 2025. godine certifikati biti izdavani sa maksimalnim periodom važenja od 3 meseca. Certifikacioni autoriteti se pripremaju za ove promene. Preporučujemo naručivanje višegodišnjih certifikata sada sa maksimalnim važenjem od 2 godine.

Nakon izdavanja certifikata, ne možete skratiti period važenja, zatražiti povraćaj neiskorišćenog perioda ili promeniti naziv domena! Ako se odlučite za SSL certifikat na 3 godine ili više, preporučujemo da prvo razmislite da li će vam biti potreban za ceo period.

Napomena i: Ponovno izdavanje zahteva ponovnu validaciju.
Napomena ii: Možete uneti novi CSR ili koristiti poslednji prilikom ponovnog izdavanja.

CA Sectigo
CA RapidSSL
CA Thawte
CA GeoTrust
CA DigiCert
CA Certum