SSLmentor

Kvalitetni TLS/SSL certifikati za web stranice i internet projekte.

Sectigo InstantSSL

Sectigo InstantSSL

Sectigo InstantSSL certifikat

Brend SSL certifikata Sectigo "InstantSSL" nudi jedan od najpristupačnijih korporativnih OV SSL certifikata na tržištu (OV - organizacijska validacija). Sectigo InstantSSL certifikat ne samo da šifrira informacije poslane s preglednika na poslužitelj, već i povećava povjerenje koje posjetitelji imaju u web-lokaciju tvrtke zahvaljujući informacijama o provjerenoj tvrtki u sadržaju SSL certifikata. Tvrtke koje smatraju sigurnost prioritetom trebale bi preferirati ovaj SSL certifikat nad običnim DV SSL certifikatima, koji nude samo osnovnu razinu sigurnosti, tj. šifriranu HTTPS komunikaciju. Sectigo InstantSSL certifikat osigurava oba varijanta 2. reda domene, odnosno s www i bez www.
Korporativni SSL certifikat brenda "InstantSSL" tvrtke Sectigo nadopunjuje se InstantSSL Premium Wildcard SSL certifikatom za osiguranje neograničenog broja poddomena.

Kompanijski SSL certifikat za jedan domen

Sectigo InstantSSL certifikat je OV (Organizational Validation) SSL certifikat. Zahteva lakšu poslovnu autentifikaciju, kreira sigurnu HTTPS vezu i dokazuje pouzdanost kompanije. Informacije o kompaniji su ugrađene u certifikat i svako može u bilo kom trenutku proveriti da li je operater sajta zaista onaj za koga se predstavlja. Sectigo InstantSSL certifikat je pravi izbor za osiguranje bilo kojeg poslovnog ili javnog projekta.

Cijene / Pretplata

 39,90 EUR godisnje (Ukupno: 39,90 EUR)
 33,25 EUR godisnje (Ukupno: 66,50 EUR)
 31,50 EUR godisnje (Ukupno: 94,50 EUR)
 29,98 EUR godisnje (Ukupno: 119,90 EUR)
 27,98 EUR godisnje (Ukupno: 139,90 EUR)

Cijene bez PDV-a.

Cena uključuje: dobijanje SSL certifikata, osnovnu tehničku podršku za narudžbinu
Pretplata - Konačna višegodišnja cena je data u zagradama. Prema najnovijim sigurnosnim zahtevima, višegodišnji SSL certifikati se izdaju samo na 1 godinu (maksimalno 398 dana). Certifikat mora biti ponovo izdat svake godine, naravno besplatno. Nije moguće skratiti period ili promeniti naziv domena nakon izdavanja certifikata.
Plaćanje - Prihvatamo plaćanje karticom, PayPal-om i bankovnim transferom.

Karakteristike i prednosti Sectigo InstantSSL certifikata

Ovo je OV SSL!

SSL certifikat sa validacijom organizacije (OV) pruža enkripciju i zahteva lakšu poslovnu autentifikaciju. Osnovne informacije o kompaniji su navedene u certifikatu i mogu biti pregledane od strane bilo kog posetioca sajta.

OV SSL povećava poverenje posetilaca

SSL certifikati sa validacijom organizacije uspostavljaju sigurnu vezu i dokazuju poslovnu pouzdanost. OV SSL certifikati su pouzdaniji od SSL certifikata sa validacijom domena (DV SSL).

Neograničene server licence i ponovna izdavanja

Možete instalirati isti certifikat na više servera.
PONOVNO IZDAVANJE - u slučaju da izgubite svoj privatni ključ i imate problema sa instalacijom certifikata, biće vam izdat novi certifikat besplatno.

Osigurajte i www i non-www verzije

Ovaj certifikat može osigurati i www i non-www verzije vašeg sajta (primenljivo na domen drugog nivoa), na primer https://example.com i https://www.example.com.

Kompatibilan sa svim glavnim pregledačima

Ovaj certifikat ima najvišu kompatibilnost sa mobilnim i desktop pregledačima, što će smanjiti SSL upozorenja prilikom pristupa sajtu.

Tehnički detalji

X.509 format certifikata ispunjava softverske i industrijske standarde, podržava 2048-bitnu enkripciju javnog ključa, simetričnu 256-bitnu enkripciju, besplatni Site Seal.

SSLmentor

Preporuka SSLmentora

Sectigo InstantSSL certifikat može se preporučiti bilo kojoj tvrtki za sigurnost web-lokacije, jer osim veće sigurnosti komunikacije i prijenosa podataka na Internetu, također nudi autentifikaciju operatera web-lokacije.

Više informacija o Sectigo InstantSSL

Šta treba da znate pre nego što naručite.

SSL certifikat sa validacijom kompanije

OV SSL - pouzdaniji od SSL certifikata sa validacijom domena

CA verifikuje vlasništvo nad domenom kao i registrovane poslovne dokumente i druge pravne dokumente vezane za posao.
Domen se verifikuje slanjem e-mail poruke na odabranu e-mail adresu. Prema pravilima postoje fiksne adrese za izbor admin@, administrator@, webmaster@, hostmaster@ ili postmaster@. Umesto potvrde putem e-maila, alternativna validacija nudi ubacivanje TXT zapisa u DNS zonu domena ili tekstualne datoteke u prostor za podatke na serveru (FTP). Podržavamo obe alternativne metode verifikacije koje se postavljaju u detaljima narudžbine.

Napomena i: Nije moguće poslati validacioni e-mail na ličnu adresu, npr. yourname@gmail.com.

Koliko traje izdavanje Sectigo InstantSSL certifikata

Certifikacioni autoritet obavlja lakšu poslovnu autentifikaciju

Certifikacioni autoritet verifikuje vlasništvo nad domenom kao i registrovane poslovne dokumente i druge pravne dokumente vezane za posao. Ako certifikacioni autoritet ima dovoljno dokumentacije, domen se potvrđuje i obavlja se telefonska verifikacija, potrebno je 2 do 5 dana za izdavanje certifikata. Ako autoritet ne može da potvrdi pravno, operativno i fizičko postojanje kompanije, vreme verifikacije se produžava.

Osigurani domeni

Sectigo InstantSSL certifikat osigurava jedan domen

Za jedinstveno ime domena (FQDN) certifikat osigurava obe varijante: domen.com i www.domen.com. Za domene 3. nivoa i više, varijanta www nije uvek automatski dodata.

Obnavljanje vašeg certifikata

Potrebno je obnoviti Sectigo InstantSSL certifikat pre nego što istekne

Možete početi obnavljanje SSL certifikata koji ističe 30 dana pre njegovog isteka. Preporučuje se da ne ostavljate obnavljanje za poslednji trenutak, neiskorišćena validnost certifikata će biti dodata na obnovljeni certifikat.
Možete obnoviti vaš Sectigo InstantSSL certifikat kod nas bez ikakvih problema čak i ako ste ga prvobitno naručili od drugog dobavljača. Uvek imamo bolje cene od certifikacionog autoriteta!

Ponovno izdavanje certifikata

Neograničeno besplatno ponovno izdavanje za narudžbine u našoj prodavnici

Tokom važenja certifikata, možete ponovo generisati certifikat u bilo kom trenutku besplatno. Ovo se naziva PONOVNO IZDAVANJE i korisno je u slučaju da nemate privatni ključ za migraciju na drugi server ili su ključevi obrisani i nema bekapa. Ponovno izdavanje je moguće sa novim zahtevom koji sadrži iste podatke kao i inicijalna narudžbina.

Napomena i: Najbolja praksa je da generišete novi zahtev za potpisivanje certifikata (CSR) prilikom ponovnog izdavanja vašeg SSL/TLS certifikata. Generisanje novog CSR-a kreira novi, jedinstveni par ključeva (javni/privatni) za ponovno izdati certifikat.
Napomena ii: Nije moguće ponovo izdati SSL dok je u obradi ili je drugi zahtev za ponovno izdavanje na čekanju.

Višegodišnji certifikati

Kako bismo vam pružili najnižu cenu po godini, nudimo pakete certifikata za 2-5 godina

Od 1. septembra 2020. godine, pregledači i uređaji Apple, Google i Mozilla ne prihvataju nove SSL/TLS certifikate koji imaju trajanje duže od 398 dana. Da bi se ispunili najnoviji sigurnosni zahtevi, višegodišnji SSL certifikati se izdaju na 1 godinu (maks. 398 dana). Morate ponovo izdati certifikat jednom godišnje. Poslaćemo vam e-mail obaveštenja počevši 30 dana pre isteka. Naravno, ponovno izdavanje je besplatno. Plus možete ponovo izdati vaš certifikat u bilo kom trenutku i koliko god puta želite!

Google, kreator Chrome pregledača, planira dalje skraćivanje perioda važenja iz sigurnosnih razloga i kako bi se osiguralo što više automatizacije prilikom implementacije SSL certifikata. Pretpostavlja se da će do 2025. godine certifikati biti izdavani sa maksimalnim periodom važenja od 3 meseca. Certifikacioni autoriteti se pripremaju za ove promene. Preporučujemo naručivanje višegodišnjih certifikata sada sa maksimalnim važenjem od 2 godine.

Nakon izdavanja certifikata, ne možete skratiti period važenja, zatražiti povraćaj neiskorišćenog perioda ili promeniti naziv domena! Ako se odlučite za SSL certifikat na 3 godine ili više, preporučujemo da prvo razmislite da li će vam biti potreban za ceo period.

Napomena i: Ponovno izdavanje zahteva ponovnu validaciju.
Napomena ii: Možete uneti novi CSR ili koristiti poslednji prilikom ponovnog izdavanja.

CA Sectigo
CA RapidSSL
CA Thawte
CA GeoTrust
CA DigiCert
CA Certum