SSLmentor

Kvalitetni TLS/SSL certifikati za web stranice i internet projekte.

RENEW

RENEW

Kako OBNOVITI SSL certifikat

Valjanost TLS/SSL certifikata ograničena je iz sigurnosnih razloga. Obnavljanje istječućeg SSL certifikata isto je kao i naručivanje novog certifikata. Iz sigurnosnih razloga potrebno je generirati novi zahtjev za certifikat (CSR), novi privatni ključ i proći provjeru prema vrsti certifikata. Našim klijentima šaljemo informacije o nadolazećem isteku dovoljno unaprijed kako ne bismo zaboravili pravovremeno obnoviti certifikat.

OBNOVA certifikata unutar kontrolnog panela

Kako funkcionalni SSL certifikat istječe, opcija obnove postojećeg SSL certifikata postaje dostupna u administraciji. Nova narudžba kopira sve originalne podatke za brzo i jednostavno dovršavanje, svi podaci mogu biti uređeni, uključujući potvrdne e-pošte.

Novi zahtjev za certifikat (CSR)

Iz sigurnosnih razloga, kada se obnavlja SSL certifikat, potrebno je generirati novi privatni ključ kao i zahtjev za certifikat. Stoga se originalni ključevi ne mogu ponovno koristiti. Možete lako generirati zahtjev za CSR i privatni ključ u našem kontrolnom panelu. Ako sami generirate zahtjev, mora biti isti kao i originalni certifikat, uključujući točan naziv domene.

Verifikacija od strane certifikacijskog tijela

Obnova SSL certifikata uključuje i potpuni proces provjere zahtjeva za SSL certifikat. Za poslovne OV i EV SSL certifikate, potrebno je započeti obnovu na vrijeme kako bi se izdavanje uskladilo prije isteka. Idealno je započeti otprilike 30 dana prije isteka. Nema potrebe za brigu da će plaćeno razdoblje originalnog SSL certifikata propustiti. CA će dodati to razdoblje novom.

OBNOVA od drugog prodavača

Ako vaš certifikat, koji je kupljen od drugog trgovca, ističe, možete ga obnoviti kod nas bez ikakvih problema. Ponuđeni SSL certifikati naručuju se i izdaju od istih certifikacijskih tijela. Obnova se može izvršiti 30 dana prije isteka, a CA će automatski dodati neiskorišteno razdoblje novom certifikatu. U narudžbi samo odaberete opciju da je to "Obnova certifikata (Renew)".

Ako ste certifikate naručili izravno od certifikacijskog tijela, možete uštedjeti do 70% cijene naručivanjem putem projekta SSLmentor.
Ako koristite druge dobavljače, usporedite cijenu s našom ponudom prije naručivanja SSL certifikata.

Što učiniti ako je certifikat istekao?

Certifikat možda neće biti obnovljen ili je možda zaboravljen. U tom slučaju preporučujemo privremeno naručivanje besplatnog SSL certifikata od certifikacijskog tijela SECTIGO, koji vrijedi 90 dana i potpuno je pouzdan. Certifikat se može dobiti i implementirati u minuti. Time se osigurava sigurna HTTPS komunikacija i moguće je proširiti originalni SSL certifikat u miru.

Istekao SSL certifikat (Chrome)

Možete odmah testirati kako takva stranica izgleda u vašem pregledniku na expired.badssl.com.

Povratak na pomoć
Našli ste grešku ili ne razumete nešto? Pišite nam!

CA Sectigo
CA RapidSSL
CA Thawte
CA GeoTrust
CA DigiCert
CA Certum