SSLmentor

Kvalitetni TLS/SSL certifikati za web stranice i internet projekte.

Cloud CODE

Cloud CODE

Certum Cloud CODE Signing certifikat

Certum Code Signing u oblaku je potpisni certifikat smješten u sigurno pohranu, potpisivanje se odvija korištenjem aplikacije Simply Sign. Ovo je tvrtka CODE certifikat (OV - Organization Validation) pomoću kojeg kupci mogu identificirati tvrtku/autora potpisanog koda i biti sigurni da dobivaju originalan, pouzdan softver. Potpisana aplikacija je zaštićena od izmjena koda tijekom distribucije korisnicima putem interneta. Time se potvrđuje integritet sadržaja, inače bi se softver označio kao nepouzdan. Standardni Code Signing certifikat je neophodan alat za izdavače aplikacija, programere i razvijatelje kako bi digitalno potpisali kod i softverske datoteke. Kompatibilan je s tehnologijom Java Code Signing i Microsoft Authenticode.
U našoj ponudi pronaći ćete i nekoliko drugih certifikata za potpisivanje koda za potpisivanje aplikacija i koda za programere i SW tvrtke.

NOVO!
CERTUM CODE certifikat smješten u siguran oblak, odlična cijena! Nakon povećanja cijene standardnog SECTIGO CODE certifikata, nudimo našim kupcima idealnu zamjenu od europskog certifikacijskog tijela CERTUM.

Standard Code Signing in the Cloud

Certum Cloud CODE Signing certifikat je univerzalni CODE certifikat koji omogućuje standardno potpisivanje koda na radnoj stanici korištenjem aplikacije Simply Sign. Ključevi su sigurno pohranjeni u oblaku, tako da nije potrebno imati fizički token ili pametnu karticu s ključevima na vašem računalu. Time nudi udobno potpisivanje iz bilo kojeg mjesta s pristupom internetu.
Potpisivanje datoteka se odvija kada je instaliran program SimplySign Desktop na radnoj stanici (PC, Mac), koji emulira vezu između fizičke kripto kartice i čitača kartica s certifikatom smještenim u oblaku. Korištenjem SimplySign mobilne aplikacije generira se 6-znamenkasti token, koji certifikat čini dostupnim za potpisivanje otprilike 2 sata. Zatim možete neograničeno potpisivati datoteke na radnoj stanici, primjerice korištenjem aplikacije Microsoft SignTool kao što ste navikli. Nakon isteka valjanosti, potrebno je unijeti novi token s mobilnog telefona (funkcionalno, slično kao aplikacija Google Authenticator, na primjer). Aplikacija SimplySign i SimplySign Desktop dostupni su besplatno.

Cijene

 127 EUR godisnje (Ukupno: 127 EUR)
 109 EUR godisnje (Ukupno: 218 EUR)
 97 EUR godisnje (Ukupno: 291 EUR)

Cijene bez PDV-a.

Cena uključuje: dobijanje SSL certifikata, osnovnu tehničku podršku za narudžbinu
Višegodišnji - Konačna višegodišnja cena je data u zagradama.
Plaćanje - Prihvatamo plaćanje karticom, PayPal-om i bankovnim transferom.

Karakteristike i prednosti Certum Cloud CODE Signing certifikata

Sigurnost aplikacije

Code Signing Certificate održava integritet koda i sprečava zloupotrebu imena SW kompanije za distribuciju lažnog softvera ili modifikaciju koda.

Podrška za distribuciju

Potpisane aplikacije pomažu u povećanju broja preuzimanja i prihoda od prodaje. Povećano poverenje pomaže u proširenju kanala distribucije za vaš softver.

Poverenje korisnika

Potpisani softver štiti korisnike od malvera i drugih zlonamernih pretnji. Digitalni potpis štiti i uverava korisnike da je integritet koda koji su preuzeli osiguran i da je program netaknut, nije oštećen ili izmenjen na bilo koji način. Povećano poverenje promoviše bolje korisničko iskustvo aplikacije.

Autentičnost

Kada se preuzme, korisnik je siguran da kod koji je dobio zaista dolazi od vas kao izdavača, što osigurava reputaciju kompanije. Code Signing Certificates omogućavaju korisnicima da identifikuju autora digitalno potpisanog koda, osiguravajući da je program od očekivane kompanije.

Besprekorno integrisanje

Ponuđeni Code Signing certifikati mogu se koristiti za Windows, MacOS i iOS operativne sisteme bez problema. Svi certifikacioni autoriteti sarađuju sa kompanijama kao što su Microsoft ili Apple i prate njihove preporuke i politike za izdavanje certifikata prema CA/Browser Forumu.

30 Dana garancije povrata novca

Korisničko iskustvo je naš prvi i najvažniji prioritet. Odabrani SSL certifikat nije pogodan za vaše potrebe? Želite li drugi? Ili jednostavno želite otkazati narudžbinu? Nudimo 30 dana garancije povrata novca za sve naše korisnike. Pogledajte našu Politiku povrata novca za više informacija.

SSLmentor

Preporuka SSLmentora

Certum Cloud CODE Signing certifikat je idealan za programere po vrlo povoljnoj cijeni od europskog certifikacijskog tijela. Certifikat ne zahtijeva kupnju sigurnog tokena za pohranu ključeva.

Više informacija o Certum Cloud CODE Signing

Šta treba da znate pre nego što naručite.

CODE certifikat sa validacijom kompanije

Pravna identifikacija organizacije i/ili DBA (doing business as) mora biti verifikovana

Validacija podnosioca zahteva za Code certifikat se vrši na osnovu standarda za validaciju OV (Organizacija). Certifikacioni autoritet prvo verifikuje postojanje kompanije i adresu, najčešće u registru kompanija.

Više informacija o verifikaciji CODE certifikata dostupno je na support.certum.eu: Code Signing - required documents.
Verifikacija kontakta se obavlja pomoću Automatske verifikacije identiteta.

Koliko traje dobijanje Certum Cloud CODE Signing certifikata

Certifikacioni autoritet obavlja laganu poslovnu autentifikaciju

Certifikacioni autoritet verifikuje pravni identitet organizacije. Ako certifikacioni autoritet ima dovoljno dokumentacije i obavi telefonsku verifikaciju, potrebno je 3 do 5+ dana za izdavanje certifikata. Ako autoritet ne može potvrditi pravno, operativno i fizičko postojanje kompanije, vreme verifikacije se produžava.

Obnavljanje vašeg certifikata

Potrebno je obnoviti Certum Cloud CODE Signing certifikat pre nego što istekne

Preporučujemo da započnete obnavljanje isteka SSL certifikata otprilike 30 dana pre isteka. Obnavljanje CODE certifikata je praktično isto kao i podnošenje zahteva za novi i stoga nije brže. Ako vam je potrebno da nastavite sa potpisivanjem na certifikatu koji ističe, svakako ne ostavljajte obnavljanje za poslednji trenutak.

Možete obnoviti svoj Certum Cloud CODE Signing certifikat kod nas bez ikakvih problema čak i ako ste ga prvobitno naručili od drugog dobavljača. Uvek imamo bolje cene od certifikacionog autoriteta!

Microsoft SmartScreen

Sigurnosni čuvar u Windows ekosistemu

Sa standardnim Code Signing certifikatom, developer mora izgraditi reputaciju kako bi izbegao ekran upozorenja. Kada se reputacija izgradi, nove verzije aplikacije mogu biti potpisane istim certifikatom i zadržati istu reputaciju. Međutim, certifikati za potpisivanje koda moraju se obnavljati. SmartScreen ne povezuje obnovljeni certifikat sa isteklim. To znači da se reputacija mora ponovo izgraditi za svaki novi CODE Signing certifikat.
Ako je cilj izbeći SmartScreen, jedino rešenje je naručiti EV Code signing certifikat.

Za više informacija pogledajte Šta je Windows SmartScreen?

Server za vremensko pečatiranje

Server za vremensko pečatiranje & Protokoli pečatiranja za potpisivanje koda

RFC3161 usklađen server za vremensko pečatiranje (TSA): http://time.certum.pl

CA Sectigo
CA RapidSSL
CA Thawte
CA GeoTrust
CA DigiCert
CA Certum