SSLmentor

Kvalitetni TLS/SSL certifikati za web stranice i internet projekte.

Potpisivanje koda

Potpisivanje koda

Certum Cloud potpisivanje koda - ČPP

Informacije o potpisivanju softvera korištenjem Certifikata za potpisivanje koda osiguranih putem projekta SSLmentor.

SimplySign aplikacija na drugom mobilnom uređaju

Ako trebate promijeniti mobilni uređaj za SimplySign aplikaciju, trebate zatražiti od CA Certum-a (kontakt) novi QR kod za aktivaciju aplikacije.
"If you want to change the device that you have installed it on, please contact us so we can send you a QR code for this process."

Mogu li imati SimplySign aplikaciju na više telefona?

Da, testirali smo i koristimo SimplySign aplikaciju na 2 mobilna telefona. Ako sigurno spremite QR kod za aktivaciju, možete ga koristiti za aktiviranje SimplySign aplikacije i na drugom mobilnom telefonu. Imajte na umu da QR kod za aktivaciju omogućuje puni pristup vašem ČPP certifikatu i mora se sigurno pohraniti!

QR kod za aktivaciju SimplySign-a nije prikazan

QR kod za aktivaciju SimplySign-a prikazuje se nakon uspješnog unosa poslanog lozinke. Ako ne vidite QR kod, pokušajte s drugim preglednikom. Na primjer, Edge ili FireFox. Moguće je da imate neke proširenja u svom pregledniku koja sprječavaju prikaz QR koda.

Je li moguće imati certifikat spojen neprekidno?

Ne, nije moguće. SimplySign Desktop ima aktivnu vezu uspostavljenu 2 sata. Zatim mora biti generiran novi token u SimplySignu. Moguće je potpisati neograničeni broj kodova tijekom aktivne veze.

Mogu li dobiti ČPP certifikat kao fizička osoba?

Da, moguće je. Zahtjev za certifikat za privatnu osobu zahtijeva dokaz o identitetu i dokaz o adresi iz detalja certifikata. Adresu je moguće dokumentirati, na primjer, računom za energiju, telefonom ili službenom potvrdom o adresi u dokumentu.

Koja je razlika između PFX datoteke i cloud certifikata?

Od ljeta 2023. nije moguće izdavati izvozne ČPP certifikate i stoga više nije moguće imati certifikat u šifriranoj PFX datoteci. Certum Cloud Certifikat za potpisivanje koda povezuje se s računalom putem SimplySign Desktop aplikacije koja emulira kripto karticu s certifikatom koji se nalazi u oblaku. Promjena mjesta certifikata zahtijeva od programera da modificiraju svoj postupak potpisivanja softvera. Ponekad složeniji potpisi mogu trajati duže, ali dobili smo pretežno pozitivne povratne informacije o novom načinu potpisivanja.

Mogu li potpisati svoje aplikacije s ClickOnce-om?

DA. ClickOnce vam omogućuje stvaranje automatski ažuriranih Windows aplikacija. U slučaju da SimplySign Desktop nije aktivno spojen na certifikat, aktivira se prozor za prijavu za umetanje tokena iz SimplySign aplikacije i nakon uspješne veze, započinje se potpisivanje.

Mogu li koristiti ČPP certifikat s CI/CD alatima?

CI/CD alati pomažu programerima brzo izgraditi, testirati i implementirati ažuriranja aplikacija putem automatiziranih kanala. Prije naručivanja ČPP certifikata za potpisivanje od CA Certum-a, potrebno je razmotriti postupke implementacije i je li "ograničenje" trajanja 2-satnog prozora dovoljno za potpisivanje. Uvijek preporučujemo proći kroz cijeli postupak potpisivanja i zatim odlučiti hoćete li kupiti certifikat. Nažalost, certifikat za testiranje ČPP-a ne može biti osiguran.

SignTool Error: No certificates were found that met all the given criteria

Greška koja se iznimno javlja kod nekih korisnika s verzijom SimplySign Desktop 9.1.8.61 (prosinac 2023.) instaliranom.
Rješenje je instalacija korištenjem datoteke s ekstenzijom .MSI.

Podrška za SHA2 u operacijskom sustavu Windows

Microsoft je započeo proces migracije i ažuriranja za podršku SHA-2 od 2019. godine.
Objavljuje pregled informacija na stranici SHA-2 Code Signing Support requirement for Windows and WSUS.

Povratak na pomoć
Našli ste grešku ili ne razumete nešto? Pišite nam!

CA Sectigo
CA RapidSSL
CA Thawte
CA GeoTrust
CA DigiCert
CA Certum